България е напълно готова да влезе в шенгенското пространство. Единствената причина още

...
България е напълно готова да влезе в шенгенското пространство. Единствената причина още
Коментари Харесай

Шефът на „Гранична полиция“: България е готова да влезе изцяло в Шенген

България е изцяло подготвена да влезе в шенгенското пространство. Единствената причина още да не се е случило е ветото, което Австрия наложи. Лично считам, че това беше незаслужено. Това съобщи пред БНТ главен комисар Антон Златанов - шеф на Групово дело “Гранична полиция ”.
Прочетете още
" Основната част в Пакта за миграция касае по-бързото разглеждане на молбите за филантропичен статут и други сходни, които са отвън полето на на нашата работа по границата ", посочи комисарят.

По думите му въвеждането на единна система за цяла Европа ще улесни прекосяването и инспекциите. Тази система ще включва пръстови отпечатъци, портретни фотоси и други

" Така всяко лице ще има биометрични данни е системата и където и да бъде спрян в Европа, ние и всички сътрудници в Европа ще имаме достъп до една и съща информация, по този начин индивидът ще бъде разпознат по-лесно ", изясни основен комисар Антон Златанов.

Антон Златанов сподели, че миграцията доста е намаляла, тъй като “Гранична полиция ” към този момент в цялостен състав и чиновниците са оборудвани с нужните средства.

" Данните демонстрират, че миграцията в действителност е намаляла. Всички други числа с спекулации. Това не значи, че няма миграционен напън, има такива, които въпреки всичко съумяват да преминат ".

Той разяснява и модернизирането на граничните ни пунктове.  " Границата ни е интелигентна, оборудвани сме със съответните средства за видеонаблюдение и сензорни линии. Вече е пусната публичната поръчка за още 110 км. граница. Очакват се предложения от компаниите, които ще вземат участие. Нашите граници с нищо не се разграничават от тези в Европа и по света ", сподели основен комисар Антон Златанов. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР